Koszyk Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Zmiana języka

PolskiAngielski

Waluta

Producenci

? ? ? ? MeatGlair Transglutaminaza Tg-ME, 0,5 kG for professionals
MeatGlair Transglutaminaza Tg-ME, 0,5 kG for professionals

MeatGlair Transglutaminaza Tg-ME, 0,5 kG for professionals

Dostępność: Dostępność - 3 dni

Czas wysyłki: 48 godzin

Numer katalogowy: TG-ME2

Stan magazynowy: 100 kg

Stan produktu: Nowy


Ceny widoczne po zalogowaniu
  • Opis produktu
  • Do pobrania (1)
  • Recenzje produktu (0)
MeatGlair Transglutaminaza Tg-ME (for professional applications)
 
preparat transglutaminazy do poprawy struktury mięs i produktów mięsnych


Czym jest Preparat Transglutaminazy MeatGlair TG-ME?

Transglutaminaza MeatGlair TG-ME  jest preparatem zawierającym enzym transglutaminazę optymalizowanym do poprawy tekstury mięs i produktów mięsnych.

Sposoby użycia  MeatGlair TG-ME

Standardowe użycie wynosi od 0,8 do 1,0 % w masie mięsnej lub w roztworze.

Produkt zawiera wystarczającą ilość dla 110-150 kg mięsa.
 
Uwaga: Transglutaminaza wystawiona na działanie tlenu traci swoją aktywność. Aby uniknąć strat, zalecamy zakup niewielkich porcji preparatu, a dużych wyłącznie tylko wtedy, gdy wykorzystana zostanie w krótkim czasie. Nieotwarte opakowania mają trwałość około 18 miesięcy.

Czym jest Transglutaminaza lub "Mięsny Klej - Meat Glue"?

Transglutaminaza ("Mięsny Kleje - Meat Glue", jest naturalnym enzymem, który ma zdolność do łączenia (sieciowania) białek. Surowe mięso po poddaniu działania TG, zachowuje dłużej swój wygląd oraz wytrzymałość.  

Podstawowe zastosowania transglutaminazy obejmują:
  • Przygotowywanie jednakowych porcji , które gotują się równomiernie, dobrze wyglądają, przy zmniejszeniu ilości odpadów.
  • Wiązania mieszanek mięsnych, takich jak kiełbasy, bez osłonek.
  • Wykonywanie kombinacji mięsnych takich jak boczek i przegrzebki.
  • Wytwarzanie specjalnych dań, takich jak mięsne kluski, mięsno warzywne pasty itp.
Dodatkowo, wśród innych zastosowań, za pomocą TG można zagęścić żółtka jaj, wzmocnić mieszanki ciast, dokonać zagęszczenia systemów mlecznych i zwiększenia wydajności produkcji tofu.
 
Jak działa Transglutaminaza?

Transglutaminaza jest enzymem naturalnie występującym u roślin, zwierząt i bakterii.

Enzymy są białkami, które działają jako katalizatory reakcji chemicznych; przyspieszają te reakcje, a w niektórych przypadkach powodują, że reakcje te występują (które w przypadku braku ich obecności by nie zaszły).

Transglutaminaza wiąże ze sobą cząsteczki białka za pomocą bardzo wytrzymałych wiązań kowalencyjnych poprzez łączenie aminokwasów glutaminy i lizyny.

Czy Transglutaminaza jest bezpieczna?

Transglutaminaza jest bezpiecznym enzymem, nie szkodzi zdrowiu człowieka. TG jest dezaktywowana przez większość technik gotowania i nie nadaje żywności zapachu i posmaku. TG jest klasyfikowana przez FDA jako produkt GRAS (ogólnie uznany za bezpieczny), kiedy jest stosowana w  prawidłowy sposób.

All right reserved Novazym Polska.


 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję

Pozostałe produkty z kategorii
PROTEAZA NEUTRALNA (Bacillus subtilis)

PROTEAZA NEUTRALNA (Bacillus subtilis)

Ceny widoczne po zalogowaniu
MeatGlair (100g) for home & kitchen

MeatGlair (100g) for home & kitchen

Ceny widoczne po zalogowaniu
Oprogramowanie sklepu shopgold.pl
Do działania sklepu konieczna jest włączona obsługa Javascript oraz Ciasteczek (cookies).