Streptawidyna (rekombinowana z dołączonym His Tag)
(Streptowidyna białko ze Streptomyces Avidinii rekombinowane w E.Coli z dołączonym fragmentem HisTag)
Białko rekombionowane posiada niezwykle silne powinowactwo do biotyny, stała dysocjacji (Kd) kompleksu z biotyną ≈ 10 -14 mol / L,[ 1 ] co czyni ten kompleks jednym z najsilniejszych oddziaływań niekowalencyjnych znanych w naturze. Streptawidyna jest szeroko stosowane w biologii molekularnej i biotechnologii ze względu na oporność kompleksu streptawidyna-biotyna na rozpuszczalniki organiczne, detergenty (np. SDS , TritonTM ), enzymy proteolityczne i ekstremalne temperatury i pH. Na N-terminalnym końcu białka dołączono His-Tag Białko złożone jest 167 aminokwasów o masie molekularnej 17 kDa. Sekwencja aminokwasów:MVHHHHHHDP SKDSKAQVSA AEAGITGTWY NQLGSTFIVT AGADGALTGT YESAVGNAES RYVLTGRYDS APATDGSGTA LGWTVAWKNN YRNAHSATTW SGQYVGGAEA RINTQWLLTS GTTEANAWKS TLVGHDTFTK VKPSAASIDA AKKAGVNNGN PLDAVQQ.
Assay by UV absorbance ≥0.97mg/ml
Purity RP-HPLC, SDS-PAGE >95%
Przechowywać w 4°C jeżeli całość zawartości probówki zostanie użyta w czasie od 2-4 tygodni. Przechowywanie w - 20°C przez dłuższy okres czasu. Zalecamy dodanie (0.1% HSA lub BSA) przy przechowywaniu - 20°C.
Literatura: Laterally mobile, functionalized self-assembled monolayers at the fluorous-aqueous interface in a plug based microfluidic system: characterization and testing withmembrane protein crystallization. Department of Chemistry, The University of Chicago,929 East 57th Street, Chicago, Illinois 60637
Products are furnished for LABORATORY RESEARCH USE ONLY
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.