Koszyk Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Zmiana języka

PolskiAngielski

Waluta

Producenci

? ? ? ? MeatGlair Transglutaminaza Tg-ME, 0,5 kG for professionals
MeatGlair Transglutaminaza Tg-ME, 0,5 kG for professionals

MeatGlair Transglutaminaza Tg-ME, 0,5 kG for professionals

Dostępność: Dostępność - 3 dni

Czas wysyłki: 48 godzin

Numer katalogowy: TG-ME2

Stan magazynowy: 100 kg

Stan produktu: Nowy


Ceny widoczne po zalogowaniu
  • Opis produktu
  • Do pobrania (1)
  • Recenzje produktu (0)
MeatGlair Transglutaminaza Tg-ME (for professional applications)
 
preparat transglutaminazy do poprawy struktury mięs i produktów mięsnych


Czym jest Preparat Transglutaminazy MeatGlair TG-ME?

Transglutaminaza MeatGlair TG-ME  jest preparatem zawierającym enzym transglutaminazę optymalizowanym do poprawy tekstury mięs i produktów mięsnych.

Sposoby użycia  MeatGlair TG-ME

Standardowe użycie wynosi od 0,8 do 1,0 % w masie mięsnej lub w roztworze.

Produkt zawiera wystarczającą ilość dla 110-150 kg mięsa.
 
Uwaga: Transglutaminaza wystawiona na działanie tlenu traci swoją aktywność. Aby uniknąć strat, zalecamy zakup niewielkich porcji preparatu, a dużych wyłącznie tylko wtedy, gdy wykorzystana zostanie w krótkim czasie. Nieotwarte opakowania mają trwałość około 18 miesięcy.

Czym jest Transglutaminaza lub "Mięsny Klej - Meat Glue"?

Transglutaminaza ("Mięsny Kleje - Meat Glue", jest naturalnym enzymem, który ma zdolność do łączenia (sieciowania) białek. Surowe mięso po poddaniu działania TG, zachowuje dłużej swój wygląd oraz wytrzymałość.  

Podstawowe zastosowania transglutaminazy obejmują:
  • Przygotowywanie jednakowych porcji , które gotują się równomiernie, dobrze wyglądają, przy zmniejszeniu ilości odpadów.
  • Wiązania mieszanek mięsnych, takich jak kiełbasy, bez osłonek.
  • Wykonywanie kombinacji mięsnych takich jak boczek i przegrzebki.
  • Wytwarzanie specjalnych dań, takich jak mięsne kluski, mięsno warzywne pasty itp.
Dodatkowo, wśród innych zastosowań, za pomocą TG można zagęścić żółtka jaj, wzmocnić mieszanki ciast, dokonać zagęszczenia systemów mlecznych i zwiększenia wydajności produkcji tofu.
 
Jak działa Transglutaminaza?

Transglutaminaza jest enzymem naturalnie występującym u roślin, zwierząt i bakterii.

Enzymy są białkami, które działają jako katalizatory reakcji chemicznych; przyspieszają te reakcje, a w niektórych przypadkach powodują, że reakcje te występują (które w przypadku braku ich obecności by nie zaszły).

Transglutaminaza wiąże ze sobą cząsteczki białka za pomocą bardzo wytrzymałych wiązań kowalencyjnych poprzez łączenie aminokwasów glutaminy i lizyny.

Czy Transglutaminaza jest bezpieczna?

Transglutaminaza jest bezpiecznym enzymem, nie szkodzi zdrowiu człowieka. TG jest dezaktywowana przez większość technik gotowania i nie nadaje żywności zapachu i posmaku. TG jest klasyfikowana przez FDA jako produkt GRAS (ogólnie uznany za bezpieczny), kiedy jest stosowana w  prawidłowy sposób.

All right reserved Novazym Polska.


 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję

Pozostałe produkty z kategorii
MeatGlair (100g) for home & kitchen

MeatGlair (100g) for home & kitchen

Ceny widoczne po zalogowaniu
PROTEAZA NEUTRALNA (Bacillus subtilis)

PROTEAZA NEUTRALNA (Bacillus subtilis)

Ceny widoczne po zalogowaniu
Oprogramowanie sklepu shopgold.pl
Do działania sklepu konieczna jest włączona obsługa Javascript oraz Ciasteczek (cookies).